1. 당근(carrot)
혈액의 응고를 막아줌
Preventing clotting of blood.
당근에 함유되어 있는 비타민C, 카로틴, 비타민E가
혈관이나 조직을 산화시키는 활성 산소의 활동을 막아
깨끗하고 탄력있게 혈관을 유지한다.
The vitamin C, carotene, and vitamin E in carrots prevent active oxygen
from oxidizing the blood vessels or tissues and maintain the vessels clean and elastic.
아침에 사과 반 개와 당근 한개를 함께 갈아 쥬스로 갈아 마시면
맛도 좋고 혈액 건강에 도움이 된다.
If you grind half an apple and a carrot together in the morning,
it tastes good and helps your blood health.
2. 생강 (Ginger)
생강은 혈액 순환을 촉진해 찌꺼기들로 막히고 좁아졌던 혈관을 뚫어준다.
Ginger stimulates blood circulation and drains blood vessels that
have become clogged with debirs.
생강차를 마시면 온몸에서 땀이 나면서 열이 내려가는 것도
혈액의 이런 작용이 있기 때문이다.
When drinking genger tea,
you sweat all over your body, and your fever decreases
because of this effect in your blood.
또한 생강이나 마늘처럼 향이 강한 야채들은
혈소판의 응집을 막아 심근경색이나 뇌경색 등을 예방한다.
Also, strong-scented vegetables such as ginger and garlic
prevent the clotting of the platelets,
preventing myocardial infarction or cerebral infarction.
3. 두부(bean curd)
고지혈증을 예방
Prevention of hyperlipidemia
두부는 식물성 단백질과 리놀레산이 풍부한 음식이다.
Tofu is a food rich in vegetable protein and linoleic acid.
리놀레산은 혈액안에 들어있는 응어리진 지방을 녹여 고지혈증을 예방하는 영양분
Linoleic acid is a nutrient that prevents hyerlipidemia
by dissolving the condensed fat in the blood.
고혈압 환자들의 경우 데치거나, 익히지 않고 날것으로 차게 해서 먹으면 좋다.
For hypertension patients
it is good to eat cold raw food without being burned or cooked.
4. 부추(chives)
부추는 오래된 피를 내보내고, 새로운 피로 혈관을 채우는 작용을 한다.
Chives release old blood, and work to fill blood vessels with new blood
부추에는 유화아릴이라는 자극 성분이 있어서,
에너지 대사를 촉진시키고 혈액 순환을 활발하게 한다.
Chives have a stimulant ingredient called emulsifierary,
which promotes energy metabolism and promotes blood circulation.
피를 맑게 하기 위해서는 부추를 생체를 만들거나 샐러드에 곁들여
생으로 먹는 것이 더 효과적이다.
To clear the blood,
it is more effective to make chives alive or eat them raw with salads.
5. 꽁치(Pacific saury)
꽁치나 고등어 같은 등 푸른 생선에 들어있는 불포화 지방산은
응고된 콜레스테롤을 녹이고 혈중 콜레스테롤 농도를 낮추는데 탁월해
심장 질환 예방에 도움이 된다.
Unsaturated fatty acids in blue fish such as saury and mackerel
are excellent in dissolving clotted cholesterol and lowering blood cholesterol levels,
helping prevent heart disease.
구우면 불포화 지방산이 많이 유실되므로 조림을 해서 먹는 것이 좋은편이다.
Since unsaturated fatty acids are lost when baked, it is good to eat them after planting.
6. 다시마(Kelp)
해조류에 많은 요오드는 신진대사를 높이고
혈액의 독성을 뽑아내는 무기질 식품이다.
Many iodine in algae are inorganic foods
that increase metabolism and extract the toxicity of blood.
각종 인스턴트 식품으로 인해 혈액에 녹아든 독성을 해독하므로
인스턴트 식품을 많이 먹는 청소년들에게 특히 좋다.
It is especially good for teenagers who eat a lot of instant food
because it detoxifies the toxins that have dissolved in their blood.
요오드는 참기름과 함게 조리하면 흡수율이 더 높아진다.
The iodine will absorb more when cooked in combination with sesame oil.
미역국을 끓이기전 참기름에 볶아서 끓이면 맛과 영양 모두 풍부해진다.
Stir-fry seaweed soup in sesame oil before boiling it
and it is rich in both flavor and nurition.
7. 검은깨(black sesame)
깨에 포함된 항산화 물질 중 세사미놀과 세사민은 강력한 항산화 작용으로
깨끗한 혈액을 유지하는데 도움을 준다.
Of the antioxidants contained in sesame,
cesaminol and cesamine help maintain clean blood with strong antioxidant action.
그 중에서도 블랙푸드 열풍을 일으키는 검은깨는 콜레스테롤 수치를
떨어뜨리는데 효과가 있는 것으로 나타났다.
Among other things, black sesame, which is the black food craze,
is effective in lowering cholesterol levels.
검은깨는 가루를 내었다가 선식이나 우유에 타먹으면 고소함이
더해져 맛과 영양이 훨씬 좋아진다.
When black sesame is ground out and eaten with milk,
it adds to the complaint,
which makes the taste and nutrition much better.
8. 카레가루(Curry powder)
카레는 혈액의 지방질을 산화시켜 성인병을 발생시키는
활성 산소를 없애는데 탁월한 효과를 가진다.
Curry has an excellent effect on eliminating the active oxygen
that cause adult diseases by oxidizing the fat in the blood.
카레에 함유되어 있는 크로프, 터머릭, 코리앤더 등의 성분은
마늘이나 생강처럼 강력한 산화 작용을 하기 때문에
당근이나 감자 같이 혈액을 깨끗하게 하는 다른 야채들을 듬뿍 넣어 주고
카레라이스를 만들어 먹으면 효과가 더 좋아진다.
Crop, turmeric, and corynder in curry have stong oxdation effects such as garlic and ginger,
so other vegetables that clean the blood, such as carrots and potatoes,
are added and curry is better.
9. 녹차가루(Green tea powder)
녹차는 카테닌 성분이 활성산소를 제거하고
카페인이 스트레스 해소에 도움을 주어 깨끗한 혈액을
만드는데 2배로 효과가 좋은 식품이다.
Green tea is a food that is twice as effective in making clean blood
as the catein compenent removes free oxygen and caffeine helps relieve stress.
잎을 우려내는 것도 좋지만 영양을 100% 활용하려면
녹차가루를 사용하는 것도 좋다.
It is good to use green tea powder to make full use of nutrition.
가루로 차를 타 마시거나 음식에 뿌려먹으면 좋다.
It's good to drink tea with powder or spread it on food.
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